Torsten Mariegaard

 

Torsten Mariegaard er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han var oprindeligt guitarist, men valgte at afslutte sine guitarstudier hos docent Ingolf Olsen på bachelorniveau for at kunne koncentrere sig om kor- og orkesterledelse. Torsten Mariegaard afsluttede sin mastergrad med diplomeksamen hos professorerne Dan­-Oluf Stenlund og Jorma Panula.

 

Torsten Mariegaard har stiftet og dirigeret talrige kor og har med disse opført et stort og alsidigt repertoire med hovedvægt på de centrale komponisters a cappella-værker. Af store værker for kor, solister og orkester kan nævnes Bachs Johannespassion, Händels 'Messias', Haydns 'Skabelsen', Mozarts 'Requiem', Mendelssohns 'Elias', Brahms’ 'Ein Deutsches Requeim', Verdis 'Requiem' samt orgelversioner af Faurés 'Requiem' og Duruflés 'Requiem'.

 

Torsten Mariegaard er aktiv både som dirigent, som instruktør ved store korstævner og som underviser i kor- og orkesterledelse, og han har været medlem af den kunstneriske ledelse af Copenhagen Choir Festival.

 

Sideløbende har han taget organisteksamen med undervisning af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen. Torsten Mariegaard arbejder i dag som organist ved Birkholm Kirkesal i Herlev.

 

www.kammerkoret-terpsichore.dk

www.kammerkoret-pegasus.dk

www.rudersdalkoret.dk