Copenhagen Oratorio Choir

 

Copenhagen Oratorio Choir blev etableret i 1999 og består af to selvstændige kammerkor, Pegasus og Terpsichore, som begge ledes af Torsten Mariegaard.

 

Copenhagen Oratorio Choir er et erfarent og prisbelønnet kor: I 2003 vandt koret den internationale Schubert Korfestival i Wien som det første danske kor nogensinde. Ud over en stilsikker fortolkning af det tilstillede værk af Schubert hæftede juryen sig ved korets evne til at levere både bredden i tung romantik, letheden i nordisk musik og præcisionen i fransk musik.

 

I 2007 fik koret en 3. pris ved Grieg-konkurrencen i Bergen i kategorien Kirkeligt repertoire, og i 2008 blev koret nummer 4 i konkurrencen om Vagn Holmboe-prisen. Herudover har de to kammerkor hver især opnået et antal nationale og internationale priser.

 

Mest berejst er koret med Rachmaninoffs 'Vesper', en virkelig sværvægter indenfor russisk kormusik. Koret indspillede Vesper i 2000 og har givet over 25 koncerter af værket i en række domkirker og større kirker i Danmark og Sverige.

 

Koret har desuden medvirket ved opførelser af Brahms’ 'Ein Deutsches Requiem', Verdis 'Requiem', Bachs 'Johannespassion', Faurés 'Requiem' samt Duruflés 'Requiem'.

 

I 2009 indspillede koret to franske messer af Vierne og Widor i samarbejde med de to organister Hans Ole Thers og Ørjan Horn Johansen. Begge værker er for kor og to orgler.

 

Copenhagen Oratorio Choir har hvert år siden 2006 opført Händels 'Messias' i Helligaandskirken.

 

www.kammerkoret-terpsichore.dk

www.kammerkoret-pegasus.dk

Koret har blandt andet sunget:

 

G. F. Händel 'Messias'

Om Händels 'Messias' ...

 

S. Rachmaninov 'Vesper'

Om Rachmaninovs 'Vesper' ...

 

J. Brahms: 'Ein Deutsches Requiem'

 

G. Verdi 'Requiem'

Om Verdis 'Requiem' ...

 

J. S. Bach 'Johannespassion'

 

G. Fauré 'Requiem'

 

M. Duruflé 'Requiem'

 

L. Vierne 'Messe Solennelle', opus 16

 

C.-M. Widor 'Messe pour deux chœurs', opus 36

Anmeldelse af Copenhagen Oratorio Choirs opførelse af Händels 'Messias' i Helligaandskirken 2011.

Læs den her ...