Torsten Mariegaard

Torsten Mariegaard er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han var oprindeligt guitarist, men valgte at afslutte sine guitarstudier hos docent Ingolf Olsen på bachelorniveau for at kunne koncentrere sig om kor- og orkesterledelse. Torsten Mariegaard afsluttede sin mastergrad med diplomeksamen hos professorerne Dan­Oluf Stenlund og Jorma Panula.

Torsten Mariegaard har stiftet og dirigeret mange kor og opført et stort og alsidigt kor-repertoire. Af store værker for kor, solister og orkester kan nævnes Bachs Johannespassion, Händels Messias, Haydns Skabelsen, Mozarts Requiem, Mendelssohns Elias, Brahms’ Ein Deutsches Requeim, Verdis Requiem samt orgelversioner af Faurés Requiem og Duruflés Requiem.

Torsten Mariegaards hovedvægt har dog ligget på de centrale komponisters a cappella-værker.

Torsten Mariegaard er aktiv både som dirigent, som instruktør ved store korstævner og som underviser i kor- og orkesterledelse, og han har været medlem af den kunstneriske ledelse af Copenhagen Choir Festival.

Sideløbende har han taget organisteksamen med undervisning af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen. Torsten Mariegaard arbejder som organist ved Birkholm Kirkesal i Herlev. I sin fritid dyrker han marathonløb og anden langdistancesport, herunder en Ironman i 2017.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev